Четвъртък, 21 Април 2022 22:16
Диян Боюклиев: Победата с 3-0 е много добро начало
Снимка: БФВ/startphoto.bg

България победи Норвегия с 3:0 на старта на европейската квалификация за жени под 17 години в София. Старши-треньорът на тима ни Диян Боюклиев заяви, че въпреки разликата между двата тима, категоричният успех е много положително нещо.

„Срещу такива отбори е по- трудно да се играе, защото те правят много непредизвикани грешки. Нашият тим се увлече в първия гейм по тяхната игра. Направихме страшно много грешки. В един момент стана сиуация на грешки от двете страни. След това лека-полека момичетата се отпуснаха и запонаха да играят това, което търсим. Искаше ми се да има малко повече спаринг, защото другите два отбора са над това ниво. Но в крайна сметка една победа с 3:0 на старта е много добро начало.

Във втория двубой срещаме Испания. Съперникът ще е доста по-различен. Определено е по-класен, но това което очаквам е отново 3-0 за България.“

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, както и на медийния партньор B1B/Булсатком за безценната подкрепа в организирането на квалификациите за Европейско първенство за подрастващи, на които България е домакин през 2022 г.