Петък, 25 Януари 2019 20:09
Мантана победи като гост Черно море с 3:0 гейма, в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата
Мантана победи като гост Черно море с 3:0 гейма, в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата

Монтана надигра като гост Черно море (Варна) с 3:0 (25:12, 27:25, 25:23) в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в зала „Христо Борисов“.

С това волейболистите от Северозападна България записаха осми успех в първенството, като с пет загуби и 21 точки заемат пето място във временното класиране. Тимът на Черно море отбеляза единадесета загуба, като с две победи и 11 точки заема предпоследното, единадесето място в подреждането.

Гостите отбелязаха много силен първи гейм, не дадоха шанс за съпротива на варненци, като оставиха домакините на едва 12 точки.

В следващите две части Черно море показа възможности и потенциал, като бе равностоен съперник на Монтана, а мачът бе изключително оспорван. В решителните моменти обаче домакините не издържана на напрежението и отстъпиха на съперника. Така в третия варненци водеха с 24:22, но допуснаха изравняване, а след това гостите се наложиха. В третата част отново имаше равенство 23:23, но пак монтанчани бяха по-устойчиви и спечелиха гейма, а с това записаха и чиста победа.

logo2015