Неделя, 27 Август 2023 20:43
Денис Карягин: Покажем ли добра игра, може да стигнем доста напред на Европейското
Снимка: bfv.bg

Денис Карягин е сред посланиците на CEV за Евроволей 2023 и сред така наречените "звезди на бъдещето" на българския волейбол. В навечерието на откриването на Европейското първенство за мъже Денис Карягин даде интервю от Двореца на културата и спорта във Варна, където България ще играе своите мачове от шампионата на Стария континент. В зала "Конгресна" на 29 август "лъвовете" на Пламен Константинов излизат срещу Испания. Следващите мачове на България от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Ето какво сподели Денис Карягин за предстоящото Европейско първенство, на което България е съдомакин.

 

 Денис, в навечерието сме на Европейското първенство в България - в Двореца на културата и спорта във Варна. Със сигурност вече емоциите започват да стават все по-големи и все по-големи. Какво очакваш от атмосферата и от представянето?

- Най-важното, на което се надявам, е всички да сме здрави. Да няма контузии и да сме добре. Много голяма мотивация за нас е, че ще играем във Варна. Надявам се залата да бъде пълна, феновете да ни подкрепят, а ние да ги зарадваме с добра игра.

 

 Какви са очакванията ти за представянето на националния отбор?

- Не мога да слагам някакви големи очаквания. Ще играем мач за мач. Ако играем добре, съм сигурен, че ще стигнем доста напред.

 

 Твоите лични амбиции с какво са свързани конкретно на това Европейско първенство?

- За добро представяне и стигане много напред.

 

 Със сигурност варненската публика е зажадняла за връщането на националния отбор тук. Ако има хора, които се чудят да си вземат ли билет, или да гледат по телевизията, какво би им казал?

- Със сигурност да си вземат билет, за да могат да ни подкрепят. Те са седмият ни играч и ще ни помогнат изключително много.

 

 Първият ни мач е срещу Испания. Първосигнално като че ли всички очакваме победа за България, защото така звучи, когато на волейбол играят България и Испания. От друга страна първите мачове винаги са по-нервни, очакваният също тежат... Какъв е твоят коментар за откриващия мач във Варна?

- Със сигурност като първи мач, като домакин ще бъде тежко. Испания със сигурност ще се хвърли с пълни сили. Надявам се просто да играем добре и мисля, че ако направим добре нашата игра, ще се поздравим с победа.

 

 Какво би казал генерално за конкуренцията в нашата група?

- Всички отбори, които са тук, го заслужават и играят добър волейбол. Но пак казвам – когато ние дадем максимума от себе си и нещата се получат, можем да гоним високи цели.

 

 Всички очакват България да спори за първото място със Словения. Това ли е реалността, или трябва да внимаваме много също с Финландия, с Украйна?

- Със сигурност Украйна също е много добър отбор. Финландия и Испания не са за подценяване. Просто ние трябва да играем нашата игра по най-добрия начин и мисля, че резултатите ще дойдат.