Четвъртък, 24 Август 2023 16:46
Любомир Ганев: Да дадем страхотния седми играч на отбора и да запалим децата по волейбола
Снимка: bfv.bg

"Домакинството на Европейското първенство е важно в няколко аспекта. Първо, знаем, че у дома и стените помагат. Искахме да дадем на момчетата, които ще играят, и на треньорския щаб този фактор, седмия играч. Това е нашата българска публика, която във Варна е страхотна. В последните 25 години тя се е доказала, че е най-добрата. Момчетата да играят още по-вдъхновено, когато усещат подкрепата на феновете. Ефектът, който също целим с хубавите мачове у дома, е да запалим повече деца да се записват да практикуват нашия любим спорт. Когато децата имат възможност да се докоснат до тези големи играчи, до състезателите и от другите отбори, да се потопят в атмосферата на волейболен мач пред родна публика, желанието им те също да се занимават с волейбол идва."

 

Това заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев на специално събитие във Варна, организирано от партньора на националните ни отбори Лидл България, за да може феновете да пожелаят успех на "лъвовете" в предстоящото Европейско първенство.
 

 

"Очакванията ми са преди всичко момчетата да са здрави. Знаете, че момичетата вече минаха мачовете от груповата фаза в Италия и продължават към осминафиналите. Целта и пред двата отбора е участие на четвъртфинал. Но ще кажа отново - пожелавам им да са здрави, да зарадват българските фенове и да направят хубави мачове. Сигурен съм, че след всеки успешен мач и след всяка победа феновете в залата ще се увеличават, ако има накъде, а сериозно ще се увеличава и публиката пред телевизионните екрани. Нашата цел е отново да върнем славата на волейбола като най-успешния и най-атрактивния български колективен спорт. Нашите момчета го заслужават, могат да го направят и всички вярваме в тях. Само да им пожелаем успех", допълни Любомир Ганев.

 

Varna 24.08

 

България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже от 28 август до 16 септември. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя.

 

Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.