Сряда, 23 Август 2023 21:58
Лоренцо Мичели: Горд съм да защитавам българския флаг

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, говори ексклузивно пред официалния сайт на БФ Волейбол веднага след победата с 3:1 над Швейцария.

- Синьор Мичели, поздравления за победата над Швейцария и второто място в групата. Какъв е коментарът ви?
 

- Започнахме трудно мача. Напрежението беше голямо. От началото не бяхме достатъчно фокусирани. Всички знаехме колко е важен този двубой за второто място. Бавно, бавно започнахме да владеем развитието на мача. Във втория гейм вече играехме, както искам. А след това напълно развалихме системата на швейцарките, което е доста трудно по принцип. Отборната работа, всички момичета донесоха победата.
 

- Какво означава за вас второто място след толкова силната Италия? И сега предстои осминафинал със Словакия.
 

- Всеки мач е важен. За мен беше важно да победим всички отбори, които бяха на нашето ниво и го направихме. Бяхме по-добри от тях. За мен е страхотно да гледам как момичетата се забавляват. Нашата система, нашата победа – всичко ме кара да се гордея с тези състезателки. Огромна чест е да защитавам българския флаг.
 

- Мечтите са безплатни. Колко големи са вашите?
 

- Казах на моите момичета, че пред нас се открива голяма възможност. Нека играем! Нека се наслаждаваме! Нека не слагаме лимити в нашата работа! Ще видим до къде ще стигнем!