Петък, 18 Август 2023 18:01
Третите в света - националите до 21 г., са отбор №1 в България за юли

Националният отбор на България за мъже до 21 г., който спечели бронзови медали на Световното първенство в Бахрейн, бе избран безапелационно за отбор №1 в страната за месец юли в традиционната анкета на Пресклуб "България". На второ място са други звезди на бъдещето на българския мъжки волейбол - националният отбор до 17 г., който завоюва сребърни медали на Европейското първенство в Черна гора.


Националите до 21 г. Владимир Гърков, Венислав Антов, Стоил Палев и Ивайло Дамянов получиха наградата за №1 от името на целия отбор, воден от Андреа Буратини.
 

"Много съм щастлив, че почти на всяко първенство, на което участваме, вземаме медали. Особено последните две Световни - на едното станахме втори, на другото - трети. Да, имаше разочарование от загубения полуфинал, но е по-добре да завършиш турнира с победа, отколкото със загуба. И съм щастлив от спечеленото трето място. Много е мотивиращо, че почти винаги печелим медал. Надявам се да продължим и, ако можем, да го пренесем и в мъжкия национален отбор", заяви Владимир Гърков.
 

"Нашата цел беше да станем шампиони. За жалост, не успяхме да я постигнем. Но третото място беше достойно представяне. Всички дадохме максимума и в крайна сметка завършихме на добро място", коментира Венислав Антов.


"Наистина имаше горчивина от загубата в полуфинала и в началото не бяхме осъзнали какво точно сме постигнали. Това е много важен медал, с голяма тежест. На предишното Световно първенство стигнахме до финала, сега - до бронзовите медали. Третото място в света също е много голямо постижение. Отборът ни със сигурност игра и за Симеон Николов, който получи контузия в последния момент и не успя да замине за Световното първенство", каза Стоил Палев.


"В самото начало не осъзнах колко голямо всъщност е постижението ни заради загубата на полуфинала. Но след като мина малко време, след като се завърнахме в България, започнах да разбирам какво точно сме направили и сега съм много щастлив и доволен", заяви Ивайло Дамянов.