Неделя, 13 Август 2023 21:18
Любомир Ганев, Димитър Илиев, и Йордан Йовчев наградиха шампионите по плажен волейбол

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, спортният министър Димитър Илиев и легендата Йордан Йовчев връчиха наградите след последния турнир от Националната верига по плажен волейбол за 2023 г. Домакин на събитието бе инж. Пеньо Ненов, кмет на община Бяла.


В турнира участваха 23 мъжки и 12 женски отбора. При дамите номер едно са Ирена Мишонова и Десислава Николова. Втори останаха Славина Колева и Емилета Рачева, а третата позиция е за Дарина Киндова и Ева Петрова.
 

Шампиони при мъжете са Христо Костов и Алекс Николов. Двойката започна участие ден по-рано в квалификациите. След тях са Лъчезар Стоименов и Мирослав Градинаров. Третото място заеха Георги Бинев и Стефан Въртигов.
 

Бяха обявени и индивидуалните награди:
MVP - Ирена Мишонова и Христо Костов
Най-добри блокировачи – Емилета Рачева и Мирослав Градинаров
Най-добри посрещачи – Десислава Николова и Лъчезар Стоименов


С приключването на турнира бяха определени и комплексните шампиони на Националната верига за мъже и жени за 2023 година. При жените това са Десислава Николова и Ирена Мишонова с общо 328 точки от шестте турнира, а при мъжете Стефан Въртигов и Георги Бинев с 246 точки. Купите при жените и мъжете бяха връчени от президента на БФВ Любомир Ганев и от Министъра на спорта Димитър Илиев.
 

Финалният ден бе предшестван от специално организирано парти от кмета на община Бяла в което тържествено бе отбелязана 20-годишнината от началото на организирания плажен волейбол в България. Любомир Ганев и дългогодишният деятел на този спорт Тошко Стоянов връчиха паметни плакети на редица състезатели и приятели на плажния волейбол.


В края на тържеството Милко Багдасаров, председател на комисията по плажен волейбол към БФВ, връчи и годишните награди за принос към развитието на плажния волейбол в България на Ганев, Стоянов, Евгени Петков и Христина Келисакиева.