Четвъртък, 10 Август 2023 09:46
Египет и Тайланд са съперниците на националните ни отбори на Световните първенства
Снимка: volleyballworld.com

Мъжкият и женският национален отбор на България под 19 години ще се борят днес за местата между 5-8 на Световните първенства, на които участват.

 

 В 13:00 ч. наше време момичетата, водени от Борислав Крачанов, ще се изправят срещу Тайланд. На шампионата, който се провежда в Унгария и Хърватия, нашите стигнаха до четвъртфинал. Там вчера загубихме от Турция (1:3).

 

 Тимът ни ще срещне за втори път Тайланд на мондиала. Те ни бяха съперник в Група С, като постигнахме успех с 3:0 срещу тях. Предстоящият ни съперник допусна три загуби в груповата фаза (освен срещу нас, те отстъпиха с 0:3 и от Италия и Бразилия). На осминафинал победиха Китай с 3:2, а в пет гейма отстъпиха пред Япония в четвъртфиналите.

 

 При победа "лъвиците" трябва да играят с победителя от двойката Хърватия-Бразилия. Тази среща е с начало 19:00 ч.

 

 По-късно днес – от 17:00 ч., националите под 19 години ще се борят срещу Египет в Сан Хуан, Аржентина. Отборът на Мирослав Живков бе спрян по пътя си към медалите от САЩ (0:3) на четвъртфиналната фаза.

 

 Египет игра четири мача в груповата фаза и загуби само един от тях (срещу САЩ с 1:3). Победи постигна срещу Сърбия (3:1), Коста Рика (3:0) и Аржентина (3:1). В първия си елиминационен мач се наложи над Колумбия (3:1), а в следващия етап отстъпи пред Франция с 0:3.

 

 При успех срещу "петлите" България очаква победителя от Белгия-Италия, които играят в 20:00 ч.