Четвъртък, 03 Август 2023 23:55
Нова победа за националките в Сегед! Не дадохме гейм на Канада
Снимка: volleyballworld.com

Втора поредна победа на нула постигна националният отбор на България на Световното първенство за жени под 19 години. В третата си среща от Група C в Сегед (Унгария) се изправихме срещу Канада и записахме 3:0 (25-14, 27-25, 25-14).

 

След три мача заемаме трето място с 6 точки (2 победи и 1 загуба). Пред нас са непобедените досега Италия (втора позиция) и Бразилия (първа), като и двата тима имат по 9 точки.

 

 Селекционерът Борислав Крачанов заложи на стартов състав: Гунчева, Коева, Дудова, Ангелова, Стоянова, Радева и либеро Нинова.

 

Канада започна с 3-0, но след това направихме серия от 8 поредни точки за обрат. Разликата растеше, а до края на частта два пъти успяхме да запишем нови поредици – първо от 4 безответни точки, а след това и 6, като авансът ни достигна 14 точки.

 

cw7hexdjujpapgujdqnd

 

 Вторият гейм предложи по-равностойна игра и съперникът поведе с 4 точки (9-5). Успяхме да изравним (11-11) и дори да поведем с крехка преднина. Играта вървеше точка за точка. Родните състезателки имаха два геймбола, които пропуснаха, но все пак късметът не им изневери и те спечелиха при 27-25.

 

 Разменено водачество имаше и в третата част, но след първите 10 точки и за двата отбора заиграхме по-добре и започнахме да увеличаваме аванса си, който подобно на първия гейм достигна до двуцифрен брой (11) при крайното 14-25, с което бе сложен и край на мача.

 

iyyyplaosehowmj0pm6l

 

 В тази среща тимът си представи много силно в атака, а най-накрая и сервисът ни заработи. Момичетата на Борислав Крачанов постигнаха 12 точки на начален удар. Микаела Стоянова направи много силно включване, като реализира 17 точки, а Виктория Коева добави 14. По 10 записаха Ива Дудова и Боряна Ангелова.

 

 В петък нашите почиват, а следващият ни двубой е в събота срещу лидера Бразилия. Мачът е с начало 19:05 ч. наше време.