Понеделник, 31 Юли 2023 22:52
Давид Давидов: В нашите клубове започва едно ново ниво на работа
Снимка: bvf.bg/Start-photo.bg

Щастлив от представянето на националния отбор за мъже под 17 години бе Давид Давидов, вицепрезидент на Българска федерация волейбол (БФВ). Той лично посрещна младите ни надежди и сребърни медалисти от завършилото в неделя Европейско първенство в Черна гора. Като един от членовете на Управителния съвет на БФВ, Давидов отговаря за направлението Детско-юношески волейбол. Той отправи специални благодарности на клубовете за работата с подрастващите.

 

 Г-н Давидов, изглежда, че става навик на националните отбори да постигат успехи. Това ли е пътят на българския волейбол – здрава работа и натрупване на самочувствие у играчите?

Показваме известно постоянство в резултатите през последните няколко години при подрастващите. Силно се надяваме, че това ще бъде едно естествено развитие в посока към нашите представителни отбори. Много работа има, за да се случи това на практика, защото преминаването от младежки национални отбори към мъжкия, и съответно женския, не е лесно, но това е пътя. И това е една заявка за по-добри резултати в бъдеще, надяваме се.

 

 След третото място в света на отбора за мъже под 21 години, сега второ място в Европа на отбора под 17 години. Вероятно като отговорник за детско-юношеското направление във федерацията има от какво да бъдете доволен. Така ли е? Какво е най-задоволителното и какво още може да се постигне?

За мен това, което е най-задоволителното с този състав е, че имаме все повече клубове, които успяват да включат свои състезатели в националния отбор. Състезателите им да бъдат на такова ниво, че да заслужат мястото си и да бъдат част от националните отбори на България. Това е някаква заявка, че в нашите клубове започва едно ново ниво на работа, което ни носи тези резултати. Първо на тях искам да благодаря, защото ние като организация можем да дадем някакви предпоставки за подготовка, за условия, за добра работа с треньори, но основната работа за такъв резултат се свършва от клубовете и към тях трябва да бъде насочено вниманието и съответно благодарностите, че са успяли да създадат такива момчета.

 

KBA 0236

 

 На този отбор – под 17 години, му предстои една друга награда. Догодина ще играе пред родна публика. Това колко е важно, за да бъдат впоследствие доброто бъдеще на българския волейбол?

Естествено, ние искаме да поставим акцент върху добре свършената работа чрез организиране на повече събития на тези отбори пред наша публика. Вярваме, че те ще бъдат добре приети и ще бъдат обект на голям интерес и с подкрепата на феновете ще можем да постигнем и по-големи резултати и да направим и последната стъпка. Може би и това е причината да се концентрираме в тази посока. Искаме да се представим с успешните си отбори и да ги покажем на колкото се може повече хора.

 

KBA 0370