Понеделник, 31 Юли 2023 17:22
Мирослав Живков: Ще се раздадем на световното първенство
Снимка: bvf.bg

Националният отбор на България под 19 години вече пристигна в Аржентина. Нашите завършиха втори на силния приятелски турнир в Бразилия, където останаха след Иран. Сега предстои Световното първенство в Сан Хуан.


"Участвахме в много силен турнир и поздравявам момчетата за показаното - каза треньорът Мирослав Живков. - Двете ни победи срещу Сеси и Иран. бяха категорични. Срещу Бразилия мачът беше равностоен и индивидуални грешки ни попречиха да го спечелим. Във финала срещу Иран вече имаше натрупана умора. Не се представихме на нашето ниво в началния удар и атаката. Видяхме къде сме и какво трябва да променим в последните дни. Тръгваме напълно мобилизирани за Аржентина.
 

Симеон Николов не се е възстановил напълно, но игра все по-добре в последните два мача. Това е добра новина, защото Мони е много важен за тима. С него класата ни се повишава.
 

Сега е ред на световното първенство. Прогнози не искам да правя. Раздадем ли се максимално и покажем ли възможностите си, ще има поводи за радост."


България играе първи мач на мондиала в Сан Хуан срещу Словения на 2 август. Всичките ни двубои от груповата фаза са с начало 20:00 ч. (наше време).

 

ПРОГРАМА:

2 август (сряда) срещу Словения
3 август (четвъртък) срещу  Франция
5 август (събота) срещу Япония
6 август (неделя) срещу Индия