Сряда, 26 Юли 2023 11:03
България приема международен турнир за жени под 19 години

България посреща тази седмица четиристранен приятелски турнир за жени под 19 години. Надпреварата ще се проведе в столичната зала "Христо Ботев". Тя е част от подготовката на националите ни за предстоящото Световно първенство в Хърватия и Унгария (1-11 август).

 

 В турнира, който ще бъде по системата "всеки срещу всеки", ще се включат отборите на Бразилия, Китай и Южна Корея. Той започва в четвъртък (27 юли) и ще продължи до събота (29 юли).

 

 Два от мачовете на тима, воден от Борислав Крачанов, ще бъдат предавани пряко в YouTube канала на федерация (https://www.youtube.com/channel/UCZbXCvTr7s7nyU6G8zB0I7w). Това са срещите с Китай и Бразилия.

 

ПРОГРАМА:
 

Четвъртък, 27 юли
16:00 ч.: Бразилия – Южна Корея
18:30 ч.: България – Китай

Петък, 28 юли
16:00 ч.: Южна Корея – Китай
18:30 ч.: Българи – Бразилия

Събота, 29 юли
16:00 ч.: Китай – Бразилия
18:30 ч.: България – Южна Корея

 

По-рано през месец юли България бе домакин на Балканското първенство за жени под 19 години и стигна до бронзовите медали, като загуби само един двубой в столичната зала "Христо Ботев".

 

 "До момента подготовката ни върви на пълни обороти - каза треньорът Борислав Крачанов пред официалния сайт на БФВ. - Много съм доволен от момичетата. На Балканиадата ни се искаше да сме първи, но за съжаление не стана. Преди нея нямахме никакви контроли и реално мачовете ни започнаха там. Сега започваме много силен приятелски турнир и благодаря на БФ Волейбол, че го организира. На него трябва да видим облика ни преди световното първенство. Ще се изправим срещу различни стилове. Китай е много силна при жените волейболна нация, така че очаквам момичетата им също да са добри. Традиционно Бразилия е сред най-силните в света на волейбол. За Южна Корея нямам информация."

 

Входът за трите дни в зала "Христо Ботев" е свободен.

 

На Световното първенство България е в Група С, която ще се проведе в Шегед. Там са отборите на Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада. По регламент първите четири отбора от групата продължават напред към осминафиналите на първенството.