Вторник, 25 Юли 2023 11:14
25 мъжки и 12 женски отбора на турнира по плажен волейбол във Варна

Завърши поредният турнир от републиканското първенство по плажен волейбол на БФВ. Турнирът бе проведен под егидата на Община Варна и Нестле България "За живей активно".
Партньори на мероприятието бяха City Cash, Intercom Group, Beldo, Kitno и Simpson Spence&Young. Организацията бе осъществена от екипа на волейболен клуб Енерджи. Състезанието е част от Националната верига по плажен волейбол за 2023 г. и е под егидата на БФ Волейбол и Министерството на младежта и спорта.


Участие взеха 25 мъжки и 12 женски отбора. След оспорвани мачове, най-добрите при жените са Дарина Карапиди и Ева Петрова. На второ място останаха Ирена Мишонова и Десислава Николова. На трето място - Стефани Кьосева и Вероника Иванова.


При мъжете шампиони са Георги Бинев и Стефан Въртигов. След тях останаха Димитър Калчев и Димитър Механджийски, а третото място заехаДаниел Петров и Благовест Петров.


Купите и медалите бяха връчени от Кристиян Димитров - Директор на Дирекция "Спорт" към Община Варна, Нели Ангелова от Нестле България, члена на УС на БФ Волейбол Евгени Иванов и Александър Милев, мениджър в City Cash.