Понеделник, 10 Юли 2023 19:57
Десислава Величкова: Ще работим повече, защото очаквания към нас се вдигнаха
Снимка: balkanvolleyball.org

Десислава Величкова бе щастлива от спечелената първа титла на националния отбор за мъже под 17 години. Селекционерът на тима даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол часове след триумфа в Албания. Волейболистите ни станаха номер 1 на Балканското първенство в Тирана след четири поредни победи. Тя увери, че отборът ще работи още по-усърдно за предстоящото Европейско първенство в Подгорица, Черна гора.

 

Честита балканска титла! С какво ще запомните този шампионат?

Благодаря! Доволна съм от представянето на момчетата. Постигнахме това, за което бяхме дошли. Тръгваме си удовлетворени.

 Колко важен е този трофей за отбора?

Една сериозна крачка към Европейското първенство. Даде на момчетата повече самочуствие, повече увереност и видяхме конкурентите докъде са преди Европейското.

 Изиграхте много добри мачове срещу Сърбия на полуфинал и във финала срещу Турция, безкомпромисна победа, но първия мач все пак изпитвахте трудности, на каво се дължеше това?

Първият мач на всякакво първенство е тежък от психологическа гледна точка. И нашият отбор дойде на Балканиадата без контролни срещи. Това, според мен, оказа малко влияние. Но показахме характер, желание и излязохме победител срещу Румъния.

Имате трима състезатели с индивидуални награди, ще даде ли това увереност и повече самочувствие за качествата на отбора?

 Абсолютно – да! Това е оценка за техните възможности и качества, и надявам се, това да им помогне да са още по-концентрирани и отдадени в тренировките.

 

 u17m-albania-ceremony 4