Събота, 08 Юли 2023 16:02
Любомир Ганев: Браво на мъжете! Браво на момчетата!
Снимка: bvf.bg/Start-photo.bg

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, каза "Баста" на часовата разлика. Легендата изгледа онлайн победата на България с 3:1 над Индия и класирането ни в елиминациите на Световното първенство в Бахрейн. Ганев е с мъжкия национален отбор в Анахайм (САЩ) за третия турнир от Лигата на нациите (VNL).


"Първо искам да поздравя нашия мъжки тим – коментира президентът. – Нашата цел беше ясна – да останем Лигата на нациите и при мъжете, и при жените. Няма как да не съм доволен. И двата тима го направиха. Бях по една седмица с двата отбора и смятам, че се гради нещо ново и наистина силно. Няма как да не поздравя Пламен Константинов и отбора му, както направих по-рано с Лоренцо Мичели. Мачът срещу Иран беше пример за характер. В началото Аспарух Аспарухов беше основният ни коз. После Димитър Димитров, а накрая Денис Карягин направи две впечатляващи блокади, които реално ни оставиха в Лигата на нациите. Браво на момчетата!"


Въпреки огромната часова разлика Ганев гледа на живо и победата на националния отбор за мъже под 21 години срещу индийците.

"Видяхме, че слаби няма – продължи президентът. – Радвам се, че имаше геймове, в които трябваше да се види българският характер. Отлично постижение! Дано продължаваме така. Поздравления за Андреа Буратини и работата му с момчетата."