Неделя, 17 Юли 2022 12:38
Мила Кьосева: Постигнахме обиграване на състава преди Европейския младежки фестивал
Снимка: bvf.bg

Националният отбор на България да жени под 19 години отстъпи на женския национален отбор на Иран с 0:3 (20:25, 17:25, 17:25) и в третата контрола, която се игра в столичната зала „Христо Ботев“. Така младите „лъвици“ записаха три загуби от съперника в срещите помежду им.

Проверките бяха част от подготовката на волейболистките ни за Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия) от 24 до 30 юли.

Старши-треньорът на селекцията за жени под 19 години Мила Кьосева коментира за официалният сайт на БФВ, че е доволна от представянето на състезателките и е постигнато обиграване на състава.

„В двубоите с Иран момичетата играха много стабилно до средата на геймовете. Бяхме равностойни, но след това иранките ни дърпаха с повече опит. Все пак това е женски национален отбор и това си каза думата. Като цяло съм доволна от представянето. Станаха хубави проверки със силен съперник. Може би, ако тези мачове бяха след ден или два, щеше да е по-добре. Защото ни се натрупаха много срещи. Изиграхме общо шест мача за последната седмица. Но всечки бяха полезни, получи се обиграване на състава, което е много положително.“

Отборът на България заминава за Словакия на 23 юли.