Вторник, 28 Юни 2022 23:40
Мария Йорданова, Радостина Маринова и Жана Тодорова: Чест и удоволствие е да играеш пред публиката в „Арена Армеец“
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Нася Димитрова: Вярвам в момичетата. Ная-важното е, всяка една да изгаря от желание да играе за България и да показва силен дух

Мария Йорданова стана топреализатор с 22 точки в мача от Волейболната лига на нациите срещу Доминиканската република, спечелен с 3:0 пред страхотната публика в „Арена Армеец“.

Със сигурност е много по-различно отколкото във Филипините, публиката много помага и ние даваме още повече от себе си, за да ги зарадваме. Беше напрегнато, но ние останахме в мача, не се отпуснахме, може би само малко в третия гейм. Но се върнахме и успяхме да ги натиснем, а те не можаха да ни противодействат. Усещането да играем във Волейболната лига на нациите е много хубаво. Никога не съм се чувствала така – пред такава публика и срещу такива състезателки. Виждаш къде си в световния волейбол. Ще дадем всичко от себе си да запазим мястото си в нея. Надяваме се да направим хубави мачове срещу Бразилия и Италия и да се противопоставим на Полша“, каза 20-годишната Мария Йорданова.

 

y9pgh6kiyyosy27nei1a

 

Радостина Маринова изигра първия си мач като титуляр в турнира и с много прецизен начален удар разколеба посрещането на доминиканките.

За мен е огромна чест и удоволствие да играя пред родна публика и то в „Арена Армеец“. Надявам се в следващите мачове да съберем още повече хора, които да създадат още по-хубава атмосфера. Успяхме да запазим концентрация през цялото време, може би единствено в третия гейм на моменти я загубихме, но успяхме да затворим мача в три гейма и продължаваме да показваме най-доброто от себе си в следващите срещи. Имаме страхотен шанс да се изправим срещу най-добрите в света. Няма какво да губим следващите ни три срещи и съм сигурна, че ще се получат хубави мачове. Нека хората да дойдат да ни подкрепят и да викат силно“, заяви 23-годишната Радостина Маринова.

 

q8jms4zfx3ujnxxcfitq

 

Либерото Жана Тодорова направи пореден силен мач за националния ни отбор и вдъхваше увереност с посрещането и изявите си в защита.

Първо искам да поздравя публиката. Винаги е удоволствие да се играе пред български фенове, още повече, че женският ни национален отбор играе за пръв път в „Арена Армеец“. Усещането е много специално. Искам да поздравя и отбора на Доминиканската република, които са класни състезателки, но ние се подготвихме много добре тактически за този мач. От една седмица гледаме видео, правим специални тренировки за техния отбор и те не успяха да ни противодействат“, каза Жана Тодорова.

След страхотните първи два гейма българките позволиха на съперничките си да се посъвземат, но все пак затвориха мача на 21 точки в третата част.

 

g3gy1gpc7ej7d8hka0wd

„Трудно е след два гейма, спечелени на 15 и 13 да задържиш концентрация. Ние успяхме да я задържим, но до 20-та точка. Във Филипините, когато стигнем до 20-а точка нямаше кой да се нагърби, да завърши разиграване и геймовете си отиваха. Радващо е, че днес успяхме. Натрупахме самочувствие и с течение на мачовете нещата стават все по-добре. Играят млади момичета, на които им трябва време. Когато играеш за задължителна победа напрежението е доста по-голямо. Но видяхте, че успяхме да се справим. Сега ще се борим срещу Бразилия и Италия, които са с първите си състави. Ще ни бъде много трудно, но искаме да зарадваме хората. Срещу такива отбори се играе по-освободено, така че може да се очаква още по-хубаво представяне от наша страна“, завърши Тодорова.

Нася Димитрова изигра силен мач - завърши с 10 точки и буквално отказа съперничките с блокадите си.

"Очаквах да бъде много тежък мач, но съм много щастлива от чистата победа над Доминиканската република, защото тези три точки са много важни за нас. Категоричната победа е заради концентрацията, която имахме на игрището. Да, има още много какво да се желае, но има и много нови момичета в отбора. На тях им трябва увереност, сигурност. Надявам се с всеки мач да израстват все повече. Със сигурност в следващите мачове ще бъде трудно, но аз вярвам в тези момичета и смятам, че не е невъзможно да постигнем успех и срещу предстоящите ни съперници. Със сигурност има неща за подобряване при нас, но основното е всяко едно от момичетата да изгаря от желание да играе за България, да показва силен дух - особено когато сме в България. Благодаря на публиката за подкрепата", заяви Нася Димитрова.

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук:

 за VNL жени:                                  https://bit.ly/3lksq7P