Неделя, 05 Юни 2022 19:24
Марица спечели шампионската титла за кадетки

Марица ( Пловдив) спечели шампионската титла в Държавното първенство за кадетки (състезателки, родени 2005/2006 година). Финалният турнир се проведе в столичната зала „Васил Симов“, пред пълни трибуни и голям интерес на родители, фенове и специалисти.

На финала тимът, воден от Диян Боюклиев, победи категорично Локомотив 1929 (София) с 3:0 (25:17, 25:9, 25:13). Така пловдивчанки защитиха титлата си от миналата година, като триумфират отново на златния връх в тази възраст.

 

Marica-kadetki

 

От своя страна Локомотив 1929 завършва със сребърните медали, като това е изключително голям успех за тима. Железничарките правят завръщане сред медалистите в тази възраст след дълги години отсъствие. Това е втори финал за клуба, след като игра в спора за титлата за прекадетки преди две седмици в зала „Христо Ботев“.

 

Lokomotiv kadetki

 

Победата на Локомотив над ЦСКА с 3:2 на полуфинала и класирането им за финал, като че ли изцеди силите на младите железничарки и в спора за титлата оспорван двубой не се получи. Марица доминираше изцяло на терена. Единствено в първия гейм имаше известна равностойност до средата След това пловдивчанки показаха взеха солидна преднина и го спечелиха. Във втората част пловдивчанки поведоха с 19:9. В третата пък започнаха ударно с 10:1, след дълга серия от начален удар, включително и няколко аса на Ива Дудова, като затвориха мача в три гейма за около час игра.

В малкия финал също имаше категорична победа. ЦСКА се наложи над ЦПВК с 3:0 (25:19, 25:18, 25:11). Така „червените“ приключиха с бронзовите отличия. ЦПВК оформи четворката на България.

 

CSKA kadetki

 

 Крайно класиране

 1.     Марица (Пловдив)

 2.     Локомотив 1929 (София)

 3.     ЦСКА

 4.     ЦПВК

 5.     Левски София

 6.     Казанлък

 7.     ВАСК

 8.     Хебър (Пазарджик)

 

n-343618

 

 

Ето как изглежда Идеалният отбор:

 

Най-полезен състезател (MVP) - Ива Дудова (Марица)

 

Най-добър нападател - Мария Златанова (ЦСКА)

 

Най-добър изпълнител на на начален удар - Александра Пейчева (ЦСКА)

 
Най-добро либеро - Виктория Нинова (Локомотив)
 
Най-добър център - Елена Коларова (Марица)
 
Най-добър разпределител - Маргарита Гунчева (Марица)