Понеделник, 30 Май 2022 16:51
ЦПВК спечели междурегионалното първенство по миниволейбол на Хемус и Витоша
Снимка: bvf.bg

Отборът на ЦПВК спечели междурегионалното първенство за миниволейбол за момичета до 12 години на Витоша и Хемус. Турнирът се проведе в столичната зала „Панайот Пондалов“. Във финалния турнир участие взеха осем тима - четирите най-добри от Витоша и четирите най-добри от Хемус.

За втора поредна година първите четири в крайното класиране са от София. Получиха са много оспорвани двубои като и двата полуфинала се решиха след тайбрек. В единия полуфинал ЦПВК надигра Левски София с 2:1, а в другия Локомотив се наложи над Славия с 2:1.

В спора за златото се срещнаха съставите на ЦПВК и Локомотив 1929. Представителките на полицейския клуб победиха железничарките с 2:0 и спечелиха първото място.

CPVK U12 1

 

Локомотив 1929 завърши със сребърните медали.

 

Lokomotiv U12

 

В малкия финал Славия се наложи драматично над Левски София с 2:1. Двубоят бе изключително оспорван, като в тайбрека „белите“ поведоха с 14:6, но „сините“ изравниха до 14:14. В крайна сметка славистките успяха да наложат волята си с 16:14 и се пребориха за бронзовите отличия. Левски София оформи четворката.

 

U12

 

Крайно класиране:

1. ЦПВК

2.Локомотив 1929

3.Славия

4.Левски София

5.Тони Спорт (Берковица)

6.Олимпиец (Плевен)

7.Бдин Вида (Видин)

8.Спартак (Плевен)

БФ Волейбол награди всички деца с медали им пожела да се готвят усилено за средващия сезон