Понеделник, 30 Май 2022 13:22
Българска федерация по волейбол и Лидл България подкрепят благотворителната инициатива "Предизвикай се с кауза"

За втора година инициативата насърчава масовия спорт и достъпа до качествено образование за всяко дете в страната

Българската федерация по волейбол и Лидл България застават зад каузата на благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза” и ще подкрепят работата на фондация “Заедно в час” като партньори.

Целта на “Предизвикай се с кауза” е да обедини хора на различна възраст, без значение от тяхната физическа подготовка, като ги провокира до 18 юни да изпълнят лично спортно предизвикателство в подкрепа на достъпа до качествено образованието за всяко дете в България.

Инициативата се организира от фондация “Заедно в час” за втора поредна година и е родена от примера на вдъхновяващи хора, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участия в маратони, велотурове из Европа и най-различни активности.

"За Българската федерация по волейбол е удоволствие да се включи в благотворителната инициатива. Развитието на бъдещите поколения е наша мисия. Детско-юношеският волейбол е наш основен приоритет. Работим и за развитието на масовия спорт. Но ние сме убедени, че децата ни могат да израстват още повече, ако се развиват успоредно в сферите на образованието и спорта. Неслучайно Българската федерация по волейбол стартира и мащабна инициатива "С волейбол на училище". За нас е напълно естествено да подкрепим "Предизвикай се с кауза". Най-успешният отборен спорт в България - волейболът, е и семеен спорт. А какво е най-важното за едно семейство? Децата и тяхното бъдеще. Затова съм щастлив, че се обединяваме в още по-голямо семейство от съмишленици в името на нашите деца. Ако миналата година бях посланик на инициативата в лично качество, сега съм горд, че и цялото ни волейболно семейство подкрепя каузата. Тя е страхотна и си заслужава всеки да отправи предизвикателство и към себе си - спортувайте, играйте волейбол, бъдете активни и нека заедно да подкрепим по-доброто бъдеще на българските деца", заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Сред заявените предизвикателства в инициативата през тази година вече има няколко заявени волейболни турнира. Те обединяват любителите на спорта у нас и в чужбина. Любителски волейболен мач ще се проведе в Лондон - организиран от възпитаник на

програмите на “Заедно в час”.

Вторият волейболен турнир е в София и е отворен за участие за цели семейства. Той се организира от партньорите на “Предизвикай се с кауза” от Garitage park, заедно с Garitage Sports Center, спортна зала Левски София и “Владо волей”.

Събитието се провежда под мотото “Предизвикай се с кауза, събери приятели и ела да играеш!“ и ще се проведе на 18 юни в спортна зала “Левски София“ и на новото външно игрище за волейбол в комплекса Garitage Park. В турнира са предвидени четири категории (деца от 8 до 10 г. с двама възрастни; деца от 10 до 13 г. с двама възрастни; юноши и девойки над 15 г.; и мъже и жени - смесено или от един пол).

Записването за волейболния турнир изисква регистрация и дарение за каузата на този линк: https://bit.ly/37XzeVU

Лидл България ще подкрепи инициативата като покани всички свои служители от цялата страна да се включат със спортно предизвикателство по избор.

“През миналата година посланици на “Предизвикай се с кауза” бяха обичани лица от българския волейбол като Владимир Николов и Любомир Ганев. Сред предизвикателствата имаше няколко волейболни мачове и виждаме партньорството с Българската федерация по волейбол като възможност да достигнем до още почитатели на този спорт. Образованието и спортът вървят ръка за ръка и са ключ към това да живеем в по-здраво и силно общество, затова и искрено благодарим за подкрепата на федерацията и волейболните ни приятели”, коментира Александрина Георгиева, специалист “Корпоративни партньорства” в “Заедно в час”.

Всички желаещи да се включат в “Предизвикай се с кауза” е необходимо да се регистрират предварително на сайта https://zaednovchas.bg/sport/ с попълването на кратък формуляр, който включва и дарение за каузата. След това остава единствено изпълнение на свободно заявеното предизвикателство на 18 юни. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене, волейбол или друга по желание. Възможни са индивидуални регистрации, както и групови, които са подходящи за сплотяване на работни екипи или групи приятели.

През миналата година в “Предизвикай се с кауза” се включиха над 1000 души, като близо 300 участваха с екипни регистрации от името на различни бизнеси, неправителствени и браншови организации. Сред предизвикателствата тогава имаше групово каране на ролери в парка, волейболни мачове, изкачване на връх Мусала и Черни връх, планинско колоездене и много други.

Всички регистрирани за “Предизвикай се с кауза” участват и в томбола със страхотни приключенски награди.

Спонсори на “Предизвикай се с кауза” през 2022 г. са Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, CrossFit Vitosha, Лидл България, MentorMate и Intersport .

Инициативата като партньори подкрепят още Българска федерация по волейбол, Cardio Athletic App, runner.bg, SoftUni, CreateX, подкастът “Свръхчовекът”, Go Go Adventures, Utopia Forest, Ozone.bg, Metro, A1 JustEatTakeaway и др.