Събота, 23 Април 2022 22:13
Диян Боюклиев: Бе удоволствие да играем пред родна публика
Снимка: БФВ/startphoto.bg

България U17се класира за Европейско първенство, след като победи Словакия с 3:0 и спечели европейската квалификация в София.

“Радостни сме от успеха – коментира след мача старши-треньорът Диян Боюклиев - Вкъщи малко по-лесно се случват нещата. Бе удоволствие да играем пред родна публика и пред пълни трибуни. Емоцията беше много голяма. Имаше малко напреаженние, но това е нормално. Словакия се хвърли с всички сили. Влязоха им доста тежки сервиси, справихме се, но боше много трудно на разпределителката за правилната дистрибуция. Но след това лека-полека си успокоихме и нещата си дойдхо на мястото.”

“Поздравявам момичетата, пожелавам им най-вече да са здрави и светло изкарване на един от най-светлите български празници”, завърши селекционерът.

 181722 KBON8155

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, както и на медийния партньор B1B/Булсатком за безценната подкрепа в организирането на квалификациите за Европейско първенство за подрастващи, на които България е домакин през 2022 г.