Неделя, 13 Март 2022 17:45
Голям ентусиазъм на националното тестиране в регион Хемус
Снимка: bvf.bg

Завърши пети етап от националното тестиране на подрастващи, част от проекта на комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ за проучване, оценяване и селектиране на млади състезатели. В Луковит се събраха представители от регион Хемус, а тестирането се проведе в зала „Христо Ботев“. Проектът обхваща момчета, родени 2007/2008 година и момичета, родени 2008/2009 година. Предишните етапи етапи бяха в София (регион Витоша), в Пловдив (регион Тракия), Стара Загора (регион Странджа) и Дупница (регион Струма).

„На тези тестове присъстваха повече деца. Имаше 36 момчета и момичета от доста клубове в регион Хемус“ - коментира Николай Иванов, член на две комисии към БФВ – за Детско-юношески волейбол и Треньорска, и един от хората, които провеждат оперативната дейност по проекта.

 

thumbnail IMG 20220313 103250

- Като цяло имаше голям ентусиазъм в този регион и това е доста радващо. Клубовете приеха идеята на БФВ за тестирането с радост. Видя се, че повечето от състезателите не са преминавали на такива тестове, или малка част от тях. От начало имаше известно притеснение, но то бързо бе преодоляно, а децата показаха голямо желание за изява. Другото, което ми направи впечатление, е поведението на треньорите. Те не само съдействаха и помагаха на целия процес, но и пожелаха да си преснимат данните, за да могат след това, като работят с децата, да видят какво е развитието и да имат база за сравнение.“

 

thumbnail IMG 20220313 103232 1

Последният етап от тестирането ще е в регион Добруджа след седмица.