Неделя, 13 Март 2022 10:07
Монтана и Дея с победи в Ефбет Супер Волей
Снимки: НВЛ/startphoto.bg

Три двубои от мъжкия ни елит - Ефбет Супер Волей, се състояха тази събота, като фаворитите от Монтана Волей и Дея спорт надделяха съответно над Сливнишки герой и Дунав. В последния мач за деня пък Локомотив Пловдив и Ботев Луковит сътвориха истинско волейболно шоу в пет гейма, като домакините от Пловдив успяха да се поздравят с успеха.

Във Висшата лига, Черно море пък стартира успешно своята кампания в четвъртфиналните плейофи.

Програма, резултати и статистика в Ефбет Супер Волей и Висша лига на www.nvl.bg.

 

Сливнишки герой 0-3 Монтана Волей (15-25, 23-25, 15-25)

Монтана Волей записа 16-ти успех в Ефбет Супер Волей, след като тази събота се наложи с чисто 3-0 над отбора на Сливнишки герой. Така, момчетата на Даниел Пеев се позиционират на трета позиция във временното класиране, два кръга преди края на редовния сезон.

В съботния двубой, монтанчани доминирана на терена и в трите гейма, като единствено във втория гейм загубиха за малко концентрация и допуснаха съперника да ги притисне в дадени моменти до стената. Силите на състезателите на Мартин Стоев обаче не стигнаха за по-големи изненади и Монтана заслужено се поздрави с крайния успех.

Гостите бяха по-добри в атака (39 на 26) и отбелзаха пет аса (докато домакините направиха това само един път). Сливнишки герой успя да покаже класа на блок, завършвайки със седем точки от този компонент (към шест), но повечето грешки (25 на 19) също повлияха на играта им.

 

609620211203211946

Любослав Симеонов от Монтана Волей стана най-резултатен с 13 точки.

Дея спорт 3-0 Дунав (25-22, 25-18, 25-17)

Приятната изненада в тазгодишното издание на Ефбет Супер Волей, Дея спорт, продължава с доброто си представяне в редовния сезон в мъжкия ни елит. Състезателите на Венцислав Симеонов надделяха без проблеми над вдъхновения тим на Дунав Русе и два кръга преди края на редовния сезон, имат 15 победи от 20 мача.

Въпреки че русенци се “биха” здраво в двубоя и затрудняваха максимално противника си, на моменти диктувайки ритъма на игра, домакините успяха да запазят концентрация и да излезнат от по-трудните моменти, записвайки категоричната победа.

 

661020211203211948

Статистически, бургазлии бяха по-класният отбор в различните волейболни елементи - те завършиха с 43 атаки (към 31), пет аса (към нула за русенци), осем блока (към шест).

Най-резултатен (и най-полезен играч на мача) стана Георги Петров с 21 точки.

Локомотив Пловдив 3-2 Ботев Луковит (25-15, 20-25, 25-13, 22-25, 16-14)

Локомотив Пловдив и Ботев Луковит сътвориха дербито на деня, като след петгеймова драма домакините от Пловдив успяха да запишат победа с 3-2 гейма. Мачът беше пълен с обрати, като пловдивчани отвориха в своя полза, а след това гостите изравниха. Тимовете си размениха по един гейм и след това, като в решаващия тайбрек играта вървеше точка за точка, но Георгиев и Палийски бяха безупречни в края.

Много по-добрата игра на сервис (11 аса към два) се оказа ключова за победата на пловдивчани. Те записаха и три повече блока от съперниците си (10 към седем), докато на атака Ботев Луковит бяха по-класни с 57 атаки (към 45). Гостите допуснаха и повече грешки (42 на 26).

Иван Панков от Ботев стана най-резултатен с 25 точки, 18 добави Илиян Иванов. За победителите пък над всички беше Венцислав Георгиев с 18.

Висша Лига

След като в петък успешно стартираха четвъртфиналната си плейофна кампания отборите на Етрополе, Град и Миньор, в събота това направи и носителят на Купа Висша Лига - Черно море.

В събота, варненци се наложиха с категоричното 3-0 над отбора на Звездец, като не срещнаха никакви проблеми и доминираха напълно в двубоя.

Припомняме, че победителите в четвъртфиналните серии се класират за полуфиналите. Играе се до 2 победи от 3 мача.