Събота, 05 Март 2022 09:12
Хебър със 17-та победа в Ефбет Супер Волей
Снимки: НВЛ/startphoto.bg

Шампионите от Хебър Пазарджик и носители на Купа България 2022 - Хебър Пазарджик, продължиха без грешни стъпки своето отлично представяне в Ефбет Супер Волей този сезон. В мач от 18-ти кръг, пазарджиклии надиграха с чисто 3-0 отбора на Левски София, като остават безапелационен лидер на върха във временното класиране. Утре, “тигрите” ще изиграят отложения си мач срещу столичния Славия.

В другите два двубои за деня ЦСКА се наложи именно над отбора на “белите”, а Нефтохимик се справи в три гейма със Сливнишки герой.

Резултати, статистика, програма и временно класиране на www.nvl.bg

 

Нефтохимик 3-0 Сливнишки герой (25-23, 25-21, 25-16)

Нефтохимик записа 15-та победа в мъжкия ни елит, след като надви отбора на Сливнишки герой, записвайки чиста победа с 3-0.

Двата тима показаха равнопоставена игра в първите два гейма, но бургазлии бяха по-успешни в отбелязването на решаващите точки. В третия гейм, състезателите на Николай Желязков контролираха случващото се на терена и се поздравиха с крайния успех.

Домакините бяха по-добри в атака (46 на 39 атаки) и отбелязаха седем аса (към само един на Сливнишки герой). Сливнишки герой взе малък превес на блокада (четири към три), но 19 собствени грешки оказаха влияние върху крайния резултат.

Maриян Наков от гостите стана топ реализатор с 18т., а най-резултатен за победата на Нефтохимик отново беше Юлиус Фиркал с 16т.

За най-полезен играч на мача беше обявен разпределителят на бургазлии - Александър Туш.

 

00406022518

ЦСКА 3-0 Славия (25-21, 25-11, 25-17)

В столичното дерби за деня, ЦСКА се завърна на победния път в Ефбет Супер Волей, след като записа чист успех с 3-0 над Славия.

Играта беше оспорвана до самия край на първия гейм, но “армейците” успяха да отворят в своя полза. Безапелационни в следващите два гейма, “червените” не срещнаха особени трудности и се поздравиха с победата.

ЦСКА доминира на всички волейболни елементи - записвайки 36 атаки (към 25), 10 аса (към четири) и девет блокади (към три).

Над всички отново беше египетската звезда на ЦСКА - Реда Хайкал, който завърши мача със 17 точки и грабна приза за най-полезен играч в мача. 12 добави неговият съотборник Георги Татаров. За Славия капитанът Васил Николов беше най-добър, с 12т. до своето име.

 

370020220304184020

 

Левски София 0-3 Хебър Пазарджик (23-25, 20-25, 22-25)

Хебър успя да запише поредна победа в мъжкия ни елит, налагайки се с чисто 3-0 над Левски София. “Сините” успяха да притиснат своите опоненти, но винаги, когато се доближаваха в резултата, “тигрите” успяваха да намерят правилен отговор и “да дръпнат” отново напред. Левски, воден от Венислав Антов на сервис, неколкократно затудни “Хебър” в посрещане, но ст.треньоът на гостите - Камило Плачи, винаги успяваше да разкъса серията в точните моменти, искайки прекъсвания. Домакините пък загубиха много от свои собствени грешки в атака (като след втория гейм, имаха едва 39% успеваемост на този елемент).

294882014

 

Именно повечето грешки (27 на 19) се оказаха ключови за крайния развой, тъй като в останалите елементи, и двата тима демонстрираха сравнително еднаква игра (по 34 атаки; пет на четири аса за Левски и 10 на седем блокади за Хебър).

Брадли Гънтър, който грабна наградата за най-полезен играч, беше над всички в мача, завършвайки с 21 точки.

 275088368 443086334227933 4909886082758535998 n

 

Aндрей Жеков, ст.треньор на Левски София: “Винаги има какво да се напрaви по-добре, но съм доволен. В някои елементи (начален удар), показахме, че имаме потенциал да поставим под напрежение отбор като Хебър. Те са отборът, който посреща най-добре в първенството. Проблемът е, че те успяваха да отиграят ситуациите, в които ги затруднявахме, а при нас точно това не сработи. Грешките на начален удар не бяха проблеми, Хебър посрещаха по-слабо от нас в този мач. Проблемът са ни грешките в нападение. В третия гейм направихме доста такива в нападение, във фазата на отиграване. Това са грешки, които тежат. Имахме ситуации в първия гейм, в които моежхме да се подсигурим по-добре. Гледаме напред.”

Камило Плачи, ст. треньор на Хебър Пазарджик: “Не играхме толкова добре, но най-важното в случая беше, че спечелихме мача. Искам да поздравя Жеков, защото Левски игрят един добър волейбол. Имат точни и ясни идеи в мача - браво на състезателите, на щаба. И ние направихме много грешки - 20, но имаме опит. Във волейбола има грешки - в сервис, в атака. Генерално, по-младите състезатели бъркат по-често. Що се отнася до следващите ни мачове - нашият фокус сега не е върху мача с Пирин Разлог. Утре играем със Славия и мисля за този мач, не за други. Най-важното е накрая, в плейофната фаза, да сме в оптимнална физическа форма и да играем добре.”

Теодор Тодоров, централен блокировач на Хебър Пазарджик: “Радвам се, че днес се измъкнахме чисто. Лично за мен е трудно да играя в тази зала - трудно се ориентирам с осветлението, с черните стени. Тук в София, с тези два мача, е като подготтовка за плейофите. Ние излизаме винаги да играем добре и целите ни винаги са ясни - трябва да спечелим всичко. Предстои ни по-тежко гостуване в Разлог, надявам се да излезнем победители. Категорично, момчетата на Левски имат огромен потенциал. Пожелавам им да са живи и здрави и да продължават така. Тренират добре, стоят изключително добре на игрището, бъдещето е пред тях.”

Марица Пловдив с без проблеми срешу Перун в Демакс Лига

Шампионките от Марица Пловдив записаха 13-та победа в единствения състоял се този петък мач от Демакс Лига. Състезателките на Борислав Крачанов се наложиха с категоричното 3-0 (25-22, 25-6, 25-18) над отбора на Перун във варненската зала ДКС – Младост, в отложен мач от 10-ти кръг.

Така, маринчанки остават непобедими този сезон, като уверено държат първата позиция в класирането, следвани от Казанлък Волей и ДКС Варна.

 

Maritza-CL

Най-оспорван беше първият гейм, в който Перун, които все още нямат победа този сезон, поведоха с 16-10. Въпреки това, Марица бързо се върна в гейма и пое контрол върху случващото се на терена. За да покажат пълната си доминация, маринчанки взеха втория гейм на 6 точки, а не срещнаха проблеми и в третия.

Добрина Христоскова стана топ реализатор, с 18 точки до своето име.

В следващия си мач, носителките на Купа България 2022 срещат финалистките от турнира - ДКС Варна, а мачът е на 5 март с начален час 14:00ч.