Събота, 19 Юни 2021 23:53
Христина Вучкова: Искам отново да настръхнем заедно с химна
Снимка: cev.lu

Елица Василева: Очаквам тежък финал с Хърватия, и двата отбора искаме купата

Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Христина Вучкова преливаше от емоции след убедителната победа с 3:0 над Чехия в полуфинал от Златната лига пред темпераментната русенска публика.

"Благодарим на всички. Хора, направихте ни толкова щастливи. Направихте ни страхотен подарък. Всички сме ви толкова благодарни. Заради вас дадохме още повече от себе си, за да може да не ви разочароваме. Надявам се на финала пак да е така и да покажем още по-добра игра, защото искам с вас да пеем химна и да скандираме за България. Такава пълна зала с толкова емоции и толкова хубави хора не бях виждала от много дълго време.Невероятните фенове ни дадоха страхотна енергия, сила, мотивация, концентрация, дадоха ни всичко, за да може да се представим добре. В началото бяхме малко притеснени точно поради тази причина - за да не разочароваме никого тук. Много съм щастлива, че победихме 3:0 - категоричен резултат. И, че играхме много задружно", заяви Вучкова.

Тя очаква труден финал, но и победа в него. "Финалът ще бъде доста тежък. Хърватия е сериозен отбор с опитни състезателки. Надявам се да покажем абсолютно същата игра и всички тези хора да са отново с нас и да ни подкрепят. Искам всички заедно да настръхнем отново с химна", добави Христина.

Капитанът Елица Василева заяви след победата над Чехия с 3:0, че успехът не е дошъл никак лесно.

            „Страхотни емоции и изстрадана победа. Въпреки че спечелихме с 3:0, мачът не беше лек. Това се видя на моменти. Но крайният резултат е добър. Публиката ни развълнува много, тъй като беше многобройна и ни подкрепяше дори по време на загрявката. С тромбите, със знамената, беше уникално още от самото начало. С влизането на терена усетихме посрещането“, каза Василева.

            Тя призна, че забавлението и емоциите са липсвали и на двете страни – състезатели и фенове.

            „Това, че знаехме, че играем за тях, много помогна. Освен желаната победа, защото много искахме да бием и да отидем на финал, фактът, че чуваш хората, които не престанаха да ни подкрепят през цялото време, ни накара да играем и за тях“, допълни Елица.

Тя очаква сериозна съпротива във финала от Хърватия.

„Очаквам тежък мач срещу Хърватия. И двата отбора искаме да спечелим тази купа. Ще бъде интересен, но тежък мач“, завърши Василева.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Ефбет, ЛИДЛ, Спорт Депот, Ереа, Първа инвестиционна банка, Виваком, Министерство на туризма, Спортен Тотализатор, Министерство на младежта и спорта, Деворекс, Община Русе.