Понеделник, 05 Октомври 2020 21:02
България U17 с трета загуба на европейското, загуби шанс да продължи напред
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за девойки под 17 години, който е воден от Диян Боюклиев, загуби от Словения с 0:3 (20:25, 25:27, 15:25) в четвъртия си мач от група 1 на европейското първенство в Черна гора. С това родните ни представителки отбелязаха трето поражение в групата, като имат само един успех срещу Черна гора с 3:2 гейма. Това отрежда на страната ни предпоследното, пето място в този поток, с 2 точки. Зад нас е само тимът на Черна гора без победа досега.

Последните два отбора от двете предварителни групи отпадат от по-нататъшна надпревара, като за съжаление България е сред тях и не успя да прескочи груповата фаза. До края остава само един мач, в който националките ни срещат силния тим на Италия. Двубоя е на 6 октомври от 18:30 часа българско време, но е само за престиж. Дори и чиста победа на волейболиските ни над "Скуадра адзура" не можем да помогне, след като четвъртия в класирането Словакия е недостижим с 6 точки.

С най-голям актив за България бе Ива Дудова с 16 точки ( 4 аса). Мария-Габриела-Миличевич и Цветомира Миткова приключиха с по 6 точки.

Статистика от мача можете да видите тук