Неделя, 03 Януари 2016 18:21
(0 гласа)
Теди Салпаров: Програмата ни максимум е влизане в първите три в Берлин
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

 

 

"Програмата ни максимум е влизане в първите три на олимпийската квалификация в Берлин", обяви либерото на националния отбор Теодор Салпаров при отпътуването на тима ни за германската столица, където ще бъде разиграна една виза за игрите в Рио де Жанейро. Тя ще отиде у победителя, а вторият и третият пък ще получат право на втори шанс на допълнителната квалификация в Япония.

"Много труден турнир, като с отборите в двете групи, се очертава едно мини-европейско първенство. С отборите в нашата група сме играли много тежко през годините. Няма какво да се залъгваме - това са олимпийският шампион Русия, Франция, който направи феноменален сезон през миналата година, а с Финландия играем винаги трудно. Слаб отбор няма, всеки мач ще бъде голяма битка, надявам се да ни се отвори шанса да бием един от големите отбори - Франция или Русия, за да може да прескочим на полуфинал. В контролите е хубаво да се показва добра игра и синхрон между отделните позиции, но за толкова кратко време е наистина много тежко. Видяхте, че както ние, така и французите не играха на това ниво, на което сме свикнали. Не ни е за първи път, а и от всяка една загуба може да се извлекат много плюсове. Със сигурност проверките със Сърбия, които загубихме, особено втората, бяха полезни, за да не се заблуждаваме и летим в облаците. От контролна среща до официален мач, особено с такава тежест - класиране на олимпиада, мотивацията е съвсем различна", сподели Теди Салпаров. 

 

"Отсъствието на Мусерски в Русия ще повлияе по същия начин, както отсъствието на Тошко Алексиев при нас", отбелязва либерото на националния отбор. "До последно не се знаеше дали Алексиев ще бъде в групата и, ако той бе успял да бъде на линия, със сигурност едно либеро щеше да отпадне - дали Мартин Божилов, Владо Иванов или аз. След като той каза на треньора, че не може да бъде полезен, Пламен Константинов нямаше друг избор, освен да вземе Мартин Божилов, който според мен ще помогне доста. До някъде минус, че го няма Тошко Алексиев, но пък това ще мотивира Мартин още повече, за да може да даде всичко от себе си и да бъде полезен за отбора", допълва Теодор Салпаров. 

Прочетена 377 пъти Последно променена в Неделя, 03 Януари 2016 18:39