Неделя, 03 Януари 2016 17:56
(0 гласа)
Владо Николов заявява, че българския отбор има своите шансове
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Владо Николов заявява, че българския отбор има своите шансове

Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Владимир Николов определи като тежка загуба отпадането на опитния Тодор Алексиев от състава за олимпийската квалификация в Берлин, която стартира на 5 януари. Опитният посрещач е с контузия и не отпътува за германската столица.

"Тошко Алексиев е изключително важен за нашия отбор, той е неизменно част от състава ни в последните няколко години. За съжаление, това е спортът и невинаги треньорът може да разчита на всички, които иска", заяви Николов преди заминаването на отбора.

Владо Николов направи реалистична оценка на шансовете на Лъвовете да се класират за Рио от турнира в Берлин.

"Няма леки съперници в тази компания. Да, Финландия е с по-скромни технически възможности, но пък Франция и Русия са световна класа и са по-добри от нас. Но ние ще се надяваме да маскираме проблемите си и да ги победим. Надявам се да покажем представянето си от Европейското първенство, защото има предпоставки за това. Все пак мисля, че ние имаме своите шансове за класиране", допълни Николов на летището, където отборът ни беше изпратен от сурвакари с пожелание да сурвакат съперниците си в германската столица.

Прочетена 368 пъти Последно променена в Неделя, 03 Януари 2016 18:41