Петък, 23 Октомври 2015 14:40
(0 гласа)
Волейболистите ни срещу Русия, Франция и Финландия на олимпийската квалификация
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Волейболистите ни срещу Русия, Франция и Финландия на олимпийската квалификация Снимка:cev.lu

Мъжкият национален отбор по волейбол на България се изправя срещу Русия, Франция и Финландия на олимпийската европейска квалификация в Берлин (5-10 януари), стана ясно официално днес, след като бе теглен жребия от страна на Европейската конфедерация - CEV.

 

Жребият бе теглен по метода на серпентината, след като от CEV сложиха Германия (четвърто място в европейската ранглиста) на първа позиция, като домакин. Така Лъвовете попаднаха в предварителна група В с олимпийския шампион Русия, европейския шампион и победител в Световната лига от 2015 година Франция и Финландия, чиито отбор е на осмо място в европейската ранглиста.

 

 

Olympic Qualification Berlin 01 2016

 

 

Домакините от Германия са в предварителна група А заедно с Полша,  Сърбия и Белгия.

 

Регламентът предвижда след изиграването на мачовете от груповата фаза първите два отбора от двата потока да се класират за финалнатачетворка на турнира. В нея се играе на кръст, като победителите ще играят за 1-2 място, а победените за 3-4 място.

 

Само първенецът в олимпийската квалификация в Берлин ще спечели квота за участие на Игрите в Рио 2016, а заелите второ и трето място отбори ще имат още един шанс,  като ще играят в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май. 

Прочетена 416 пъти Последно променена в Петък, 23 Октомври 2015 15:00