Петък, 04 Септември 2015 14:43
(0 гласа)
Ваня Соколова: Да бъда треньор на Бургас 07 е предизвикателство
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Бившата ни националка Ваня Соколова пое женския отбор по волейбол на Бургас 07 (Бургас), който е новак в дамското ни първенство за новия сезон 2015/2016. В последните два сезона Ваня Соколова бе помощник на Петър Дочев в женския отбор на Казанлък, като сега за първи път самата тя ще бъде старши-треньор на представителен отбор. Ето какво каза Соколова пред официалният сайт на БФВ volleyball.bg за своята нова работа и подготовката на тима.

-Как станахте треньор на новака Бургас 07?

-От Бургас явно са ме оценили, обадиха ми се с оферта да поема момичетата и аз се съгласих. Не съм била старши-треньор до сега. Затова за мен това ще бъде едно голямо предизвикателство. Надявам се да се покажа като добър треньор и да се справя.

-Започнахте ли вече подготовка с момичетата?

-Да. Тренираме на плажа в Бургас. Засега сме изцяло на пясъка, залагаме на физическа подготовка.

-Къде ще тренирате и играете мачове?

-В зала Младост в Бургас. Разбрали сме се с ръководството на мъжкия отбор на Нефтохимик 2010. Ще съвместяваме залата. Това е много добра зала и се радвам, че и женския отбор ще е в нея.

-Докъде стигнахте със селекцията?

-Привлякохме няколко опитни волейболистки, които ще бъдат гръбнака на тима. Това са три варненки – Диана Филипова, Виктория Викторова и Лора Илиева. Също така се присъединява и Янита Николова, която игра в Казанлък през изминалия сезон и либеро, идващо от Славия. Към тях се добавят и момичета от девойките на Бургас 07, които играха за старша възраст и вече преминават във възраст жени. Ученички почти нямаме.

 

13

 (Диана Филипова, Виктория Викторова и Лора Илиева ще играят в Бургас 07 през следващия сезон.)

 

-Само с женския отбор ли ще се занимавате, или и с девическата школа?

-Само с женския отбор. Подрастващите ще имат други треньори.

-Какви са целите пред Бургас 07?

-Като новак нямаме поставени цели. Може би да бъдем сред първите шест тима. Ако сме по-напред, ще е още по-добре. Като първи сезон целта е да развием отбора.

-А вие ще играете ли, както направихте в Казанлък?

-Засега не смятам да се картотекирам. Но нищо не се знае. Ще въдим първо как върви първия полусезон и след това ще реша.

 

ккк

(Девойките на Бургас 07 ще послужат като основа за женския тим на града.)

Прочетена 624 пъти Последно променена в Петък, 04 Септември 2015 15:27