Събота, 04 Юли 2015 22:46
(0 гласа)
"Лъвовете" записаха трета поредна победа в обновената зала "Конгресна" във Варна.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
"Лъвовете" записаха трета поредна победа в обновената зала "Конгресна" във Варна. Източник на изображението: FIVB

Българският национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3:0 (27:25, 25:20, 25:22) в среща от Група С на втора дивизия в Световната лига, която се игра пред повече от 5000 зрители в обновената зала „Конгресна“. Най-оспорван се оказа първият гейм, в който нашите момчета успяха да се наложат с 27:25. За съжаление в началото на втората част неприятна контузия не десния крак получи Тодор Скримов, който до този момент правеше много добър двубой. Посрещачът веднага напусна полето, а на негово място в игра се появи Тодор Алексиев, който до края на сблъсъка реализира цели 15 точки.

GetImage 2

(Тодор Алексиев се включи отлично и за малко повече от гейм и половина реализира 15 точки.)

С толкова завърши и диагоналът Владимир Николов, а Николай Пенчев добави 7 точки. За южноамериканците най-резултатен бе Себастиян Соле с 10 точки.   

Другата неприятна новина за селекционера Пламен Константинов бе травмата, която получи разпределителят Андрей Жеков в третия гейм.

С този успех „лъвовете“ си гарантираха първото място в тази група с 8 победи от 11 мача. Аржентина продължава да заема третата позиция с 6 победи, колкото има и вторият Канада. Следващият двубой на представителния ни тим срещу „гаучосите“ е в неделя от 20:45 ч. отново в морската ни столица.

Статистика от България – Аржентина 3:0 можеш да видиш тук. 

TodorSkrimovBULspikes 1

(Тодор Скримов реализира 9 точки преди да напусне игрището с контузия.)

Прочетена 306 пъти Последно променена в Събота, 04 Юли 2015 22:55