Понеделник, 29 Юни 2015 09:49
(0 гласа)
Селекционерът на Куба заяви, че следващата цел пред отбора е добре представяне на Панамериканските игри в Канада след две седмици.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Селекционерът на Куба заяви, че следващата цел пред отбора е добре представяне на Панамериканските игри в Канада след две седмици. Източник на изображението: FIVB

Българският национален отбор по волейбол победи Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в двубой от Група С на втора дивизия от Световната лига, който се игра пред пълни трибуни в обновената зала „Конгресна“.

„Това е общо четвърта загуба за нас от отбора на България. Имахме много проблеми в окончателната композиция на отбора. Използвахме на практика три различни отбора в тазгодишното издание на лигата. Но нямаме никакво съмнение, че в Куба има млади таланти и ще работим, за да докажем добрата кубинска школа. В момента това, което ни предстои са Панамериканските игри в Канада. Ще си направи необходимите изводи и ще работим здраво, за да се представим добре там“, заяви на официалната пресконференция след срещата селекционерът на Куба Рудолфо Санчес. За гостите двубоят с България бе последен в тазгодишното издание на Световната лига. В общо 12-те си мач кубинците записаха 3 победи и 9 загуби.

„Поздравявам българския отбор за победата. Не можахме да влезем в желания от нас ритъм и за това загубихме“, лаконичен бе капитанът на гостите Роландо Сепеда, който реализира 8 точки в мача с България.

Следващите сблъсъци на „трикольорите“ от най-комерсиалния турнир са срещу Аржентина на 4 и 5 юли. Домакин на мачовете отново ще бъде Двореца на културата и спорта в морската ни столица. Припомняме, че зала „Конгресна“ ще приеме и финалите на втора дивизия от Световната лига, които ще се проведат на 10 и 11 юли.

Прочетена 388 пъти