Сряда, 12 Юли 2023 16:51
Андреа Буратини:  Имаме шанс за нещо голямо

Андреа Буратини беше повече от доволен от победата на България с 3:0 над Полша на световното първенство за мъже под 21 години. Успехът гарантира, че нашите ще са на полуфинал на мондиала в Бахрейн.


"Днес играхме много по-добре - каза треньорът пред официалния сайт на БФ Волейбол. - Бяхме много концентрирани и уверени. Не е лесно да победиш Полша два пъти за няколко дни. Оттук нататък всичко и психология, физика, тактика. Имаме шанс за нещо голямо. Много е трудно да изираеш осем мача за 10 дни. Затова беше важно да победим днес и да гарнираме класирането. Утре в последния двубой срещу Иран ще бъдем по-спокойни. Имаме два дни да се подготвим да полуфинала."


Буратини каза, че няма претенции срещу кой съперник ще се паднем във финалната четворка.

"Досега малко гледах другата група - обясни италианският специалист. - Там много качествени са Италия, Бразилия и Белгия. "Скуадра адзура" има силна система на игра. Белгийците разполагат с няколко изключителни състезатели. Бразилците пък са много високи. Най-вероятно всичко ще се реши утре след последния мач Италия - Белгия. За мен е важно да сме 100 процента концентрирани."