Петък, 23 Юни 2023 09:44
Георги Сеганов: Трябва да променим нашия сервис
Снимка: VNL

Георги Сеганов направи коментар след петата загуба на мъжкия национален отбор на България в Лигата на нациите (VNL). България отстъпи пред Канада с 1:3 във втората среща от турнира в Орлеан, Франция. Капитанът и разпределител на българския състав говори пред официалния сайт на БФВ, като посочи какво трябва да променим преди оставащите два мача – срещу Аржентина (петък от 17:30 ч.) и Куба (неделя от 14:00 ч.).

 

 Георги, очаквахме повече от този мач. Какво не се получи днес в играта ни, според теб?

За жалост изгубихме много важен мач за нас, за класирането и оставането в Лигата на нациите. Според мен, трябваше да сме по-спокойни в елементарните ситуации, в подаването на топката, в обработването, в завършващата фаза и отново нашия сервис не подейства така, както искахме.

 В петък има нов мач - срещу Аржентина, няма време за почивка. Какво трябва да се промени, за да стигнем до друг резултат?

 Със сигурност трябва да променим сервиса. Това е първото нещо, което трябва да се промени, защото Аржентина играят много бърз волейбол с един много добър разпределител. И ако не ги изкараме от третия метър, ще ни бъде много трудно.

 

krhkyjv85i9o2kl9qlyb