Петък, 22 Април 2022 22:58
Мария-Габриела Миличевич: Никакво подценяване на Словакия
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Мария-Габриела Миличевич бе една от най-добрите в състава на Диян Боюклиев, разгромил Испания с 3:0, в квалификация за европейско първенство за жени до 17 г. След края младата състезателка говори за официалния сайт на БФ Волейбол.

„Страхотна победа – възкликна Миличевич. – Спечелихме благодарение на отборния дух. Гледахме видео, бяхме разузнали по най-добрия начин испанките. В отбора сме като едно семейство и това много ни помага в играта.“

Миличевич беше категорична, че няма шанс България да подцени Словакия в последния мач в неделя. Нашите със сигурност ще станат първи при трета победа, след като сразиха и Норвегия преди това.

„Изненадахме се малко от загубата на Словакия срещу норвежките – призна Мария-Габриела. – Със сигурност е плод на подценяване. Не трябва и ние да направим тази грешка.“

От началото на квалификацията в зала „Христо Ботев“ нашите нямат загубен гейм, а спечелиха два пъти за малко повече от час.

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, както и на медийния партньор B1B/Булсатком за безценната подкрепа в организирането на квалификациите за Европейско първенство за подрастващи, на които България е домакин през 2022 г.