Петък, 22 Април 2022 22:49
Диян Бюклиев: Целите на този отбор са доста високи
Снимка: БФВ/startphoto.bg

България U17 победи Испания с 3:0 във втората си среща от европейската квалификация в София и е на един успех от първото място и класиране за Евроволей 2022.

„Няма от какво да съм недоволен - коментира старши-треньорът на тима Диян Боюклиев. - По принцип съм максималист - видях някои грешки, които трябва да ги изчистим. Целите на този отбор са доста високи, така че винаги има какво да се желае. Имаме още какво да работим , като например комуникацията в отделните звена. Но отборът на Испания не е от нашето мерило, така че не могат да се правят генерални изводи. Познаваме добре състава на Словакия. Миналото лято играхме с тях, бяхме в една група на Европейското. Днешният резултат лъже, тъй като Словакия е най-стойностният тим на квалификацията.“

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, както и на медийния партньор B1B/Булсатком за безценната подкрепа в организирането на квалификациите за Европейско първенство за подрастващи, на които България е домакин през 2022 г.