Понеделник, 11 Април 2022 14:28
Георги Татаров: Много сме щастливи, че се класирахме от първия път и вече мислим само за Европейското!
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Националният тим за мъже под 20 години се класира директно за Евроволей 2022 в Италия. Момчетата на Мартин Стоев спечелиха европейската квалификация в София, като в последния си мач се наложиха над Нидерландия с 3:0. Националът Георги Татаров изрази своето удовлетворение от постигнатия успех.

„Щастливи сме, че се класирахме от първия път и вече мислим само за европейското първенство. Смятам, че Нидерландия бе най-силният отбор от останалите. Първите два мача в турнира бяха лесни. Превъзхождахме съперниците. Срещу нидерландците първият гейм бе труден. Те ни поведоха. Но ние съумяхме да се върнем и да спечелим. Втория гейм го взехме лесно. В третия отново имаше затруднения, но съумяхме да излезе и да спечелим чисто мача. Имаме опит и самочувствие. На европейското отново ще сме в челните позици. Надявам се отново да радваме феновете. В този турнир имаше страхотна публика, която от отдавна не бях виждал. Много сме доволни от подкрепата, публиката дава криле.“

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност на партньорите си - Лидл България, Обединена Българска Банка, Гаритидж парк, Спорт Депо, Министерство на туризма, Министерство на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, както и на медийния партньор B1B/Булсатком за безценната подкрепа в организирането на квалификациите за Европейско първенство за подрастващи, на които България е домакин през 2022 г.