Понеделник, 07 Февруари 2022 08:55
Нефтохимик с победа в Ефбет Супер Волей, ЦСКА безупречни в Демакс лига
Снимки:startphoto/НВЛ

Неделният ден предостави на волейболните фенове възможността за емоции както в мъжкия ни елит, така и при жените.

Нефтохимик надигра Монтана с 3-0 в мач-повторение на четвъртфиналната среща между двата отбора за Купа България, когато бургазлии победиха със същия резултат. Така, водените от Николай Желязков състезатели, записаха десети успех в Ефбет Супер Волей.

В Демакс лига, ЦСКА отвоюва категорична победа в три гейма над варненския Перун, което и техен шести успех този сезон.

Програма, резултати и временно класиране на www.nvl.bg.

 

Нефтохимик 3-0 Монтана (25-22, 25-19, 25-23)

Монтана пътува за Бургас без ст.треньора си Даниел Пеев и капитана Радослав Попов, който имат здравословни проблеми. Пом.треньорът на гостите - Боби Николов, също не успя да изведе отбора, а в негово отсъствие, тимът беше воден от либерото Мартин Божилов.

Въпреки тези липси в състава, монтанчани показаха желание и хъс за победа в първия гейм. През целия сет и двата отбора се година в резултата, но грешки от сервис линията в решаващи моменти предопределиха крайният резултат.

thumbnail 726020220206194309

 

Вторият гейм също тръгна точка за точка до 11-тата, когато успешни атаки на Балабанов и Фиркал помогнаха на Нефтохимик да дръпнат напред в резултата. Балабанов продължи да блести на игрището, а състезателите, водени от Николай Желязков се приближиха до крайната победа.

Интригуващо беше началото и на третия гейм, когато въпреки два поредни аса на Николай Николов, бургазлии не успяха да натрупат разлика. От другата страна на мрежата, Стефан Чавдаров завършваше добре своите атаки, но при 21-21 четири грешки от страна на Монтана доведоха до крайното 25-23.

thumbnail 906520220206192529

Статистически, Нефтохимик показа малко по-добра игра в атака (40 на 35 успешни атаки) и записа седем аса (към четири на Монтана). Гостите завършиха двубоя с пет блока, а домакините с четири. Нефтохимик обаче записа повече точки от съперникови грешки - 24 към 20.

Калоян Балабанов беше избран за Най-полезен играч на мача, завършвайки с 14 точки.

 

Перун 0-3 ЦСКА (14-25, 15-25, 21-25)

В изтеглен мач от 11-ти кръг, столичният гранд ЦСКА записа категорична победа над варненския Перун.

Състезателките на Юлия Иванова поведоха веднага след първия съдийски сигнал. При резултат 8-4 в полза на ЦСКА, Перун опита да притисне съперниците си (10-9), но “армейките” бързо се въоражиха с концентрация и натрупаха разлика, отваряйки мача в своя полза.

ЦСКА старира ударнои в началото на втория гейм (8-1) и без да допусне изненади, контролирайки напълно случващото се на терена, грабна частта.

Перун бяха близо до това да се върнат в мача в края на третия гейм, когато водеха с 21-20, но серия от пет точки за ЦСКА сложи точка на спора.