Петък, 24 Септември 2021 17:26
Нова енергия във волейболното семейство за Световното първенство до 21 г.

OMV България - официален партньор по пътя към успеха на волейболните звезди на бъдещето

30 години след единствената българска световна титла в колективен спорт - на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. в Кайро, България е домакин шампионата на планетата по волейбол до 21 г. И през 2021 г. волейболните ни звезди на бъдещето тръгват с нова енергия към нови големи успехи - на родна земя.

OMV България се включва в българския отбор като партньор за Световното първенство по волейбол от 23 септември до 3 октомври 2021 г.

"Волейболът се асоциира с успех. Волейболът се асоциира със семейство. Наслаждават му се всички, в залата идват и малки, и големи. Зареждат се с енергия и я споделят заедно. А емоциите обединяват всички в една голяма волейболна общност. За нас е удоволствие да приветстваме доказана компания като OMV България във волейболното ни семейство в навечерието на едно от най-важните събития за настоящето и бъдещето на любимия ни спорт - домакинството на Световното първенство до 21 г.", заяви Давид Давидов - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол и председател на организационния комитет за Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г.

"Убеден съм, че с партньори като OMV България ще извървим пътя към успеха - ще се насладим на силата на българския волейбол, ще покажем за пореден път отличното ниво на страната ни като организатор на волейболни събития на най-високо ниво и ще оставим отлични впечатления от София и България у всички бъдещи големи звезди на волейбола, които ще имаме удоволствието да посрещнем", каза още Давид Давидов.

„За OMV е чест и особена гордост да си партнираме с младите таланти от националния отбор по волейбол. Момчетата работят усилено и дават всичко от себе си за постигане на още по-добри резултати на терена, както и ние в OMV се стремим да предоставим най-високо качество продукти и услуги на нашите клиенти. Свързва ни именно това желание за по-добро представяне и постоянно усъвършенстване. Подкрепяме усилията за успехи на младия отбор по волейбол и вярваме, че българските волейболисти ще продължат и занапред да показват добра игра и да радват публиката! Пожелаваме им успех!“, коментира Дечебал Тудор, управител на OMV България.

Шампионатът на планетата е от 23 септември до 3 октомври 2021 г. България е съдомакин заедно с Италия. Мачовете в София са в спортна зала "Левски София".

България ще играе с Бахрейн, Куба и Полша в предварителна Група В, като родните национали стартираха първенството с победа с 3:0 над Бахрейн. В София се играят и мачовете от Група D, в която са Русия, Бразилия и Канада.

Другите две групи ще се играят в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима.

Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите. Завършилите на трето и четвърто място в първата групова фаза продължават за разпределение на местата от 9-о до 16-о.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.