Четвъртък, 19 Август 2021 20:04
Чехия стартира ЕвроВолей 2021 с успех след обрат над Испания
Снимка: cev.lu

Женският национален отбор на Чехия стартира с успех в група В на Европейското първенство в Пловдив. Тимът надигра Испания с 3:1 (22:25, 25:20, 25:22, 25:20 ) в зала „Кородрума“. Така водените от Йоанис Атанасопулос чехкини заемат втора позиция във временно класиране на групата след България, която е лидер с 3 точки, но без загубен гейм.

Напрежението се стовари с пълна сила върху Чехия и отборът тръгна лошо в мача. Испанките се възползваха максимално, поведоха ударно с 9:3 и запазиха предимството си. Във втория гейм чехкините намериха ритъма си. Играта тръгна равностойно, но в решаващите минути те се откъснаха с 21:18. Въпреки усилията на испанките, Чехия устоя на всички атаки и изравни – 1:1. Това даде самочувствие и нужната увереност на отбора. В следващите две части волейболистките на Чехия показаха класа. Те парираха усилията за обрат на испанките и се поздравиха с крайното 3:1 за 113 минути игра.

Статистика от двубоя можете да видите тук.

 

Българска федерация по волейбол изказва благодарност към своите партньори: Лидл, Деворекс, Спорт Депо, Министерство на туризма, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта, Спортен тотализатор