Петък, 30 Октомври 2015 12:58
Диагоналът на националния отбор Николай Учиков (в дясно) с атака срещу блокадата, от която е част Ники Николов (в ляво).
Диагоналът на националния отбор Николай Учиков (в дясно) с атака срещу блокадата, от която е част Ники Николов (в ляво). Автор на снимките: FIVB.com

Националите Тодор Алексиев, Николай Учиков и Николай Николов продължават с отличните си изяви за своите тимове на Световното клубно първенство по волейбол, което се провежда в Бетим, Бразилия. Тримата се представиха много силно в „българското дерби“ между аржентинския УПЦН (Сан Хуан) и иранския „Пайкан“ (Техеран), което бе спечелено от азиатците с 3:0 (25:22, 25:22, 25:22). Алексиев реализира 15 точки, а Учиков 10 за шампиона на Южна Америка, но и това не се оказа достатъчно. В основата на успеха за „Пайкан“ пък бе централният блокировач Николай Николов, който завърши с 12 точки. Така шампионът на Иран спечели директния спор за първото място в предварителна Група В и на полуфинал ще играе срещу втория от Група А „Сада Крузейро“.

В другия поток на турнира европейският шампион „Зенит“ (Казан) надигра „Капитанес де Арeсибо“ (Аресибо) с 3:0 (25:19, 25:20, 25:16). Треньорът на руския гранд Владимир Алекно даде почивка в този двубой на либерото на националния ни отбор Теодор Салпаров. Припомняме, че Теди бе титуляр при победата на своя тим с 3:1 над „Сада Крузейро“ на старта на турнира. След два упеха и пълен актив от 6 точки „Зенит“ зае убедително първата позиция в Група А.

TodorAleksievofUPCNSanJuanARGspikesovertheblock

(Тодор Алексиев реализира 15 точки за своя тим при загубата от "Пайкан" на Николай Николов.)

На полуфинал играчите на Алекно ще се изправят срещу УПЦН (Сан Хуан). Срещата е тази вечер от 21:30 ч.б.в. Точно в полунощ пък трябва да започне и другият полуфинал между „Пайкан“ и „Сада Крузейро“.