Четвъртък, 20 Август 2015 13:15
(0 гласа)
Следващият съперник на нашите момчета в Аржентина е Мексико.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Следващият съперник на нашите момчета в Аржентина е Мексико. Автор на снимката: FIVB.com

Българският национален отбор за юноши до 19 години не успя да се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Аржентина. Нашите момчета загубиха от Русия с 1:3 в осминафиналния плейоф, който се игра рано тази сутрин в град Кориентес.

„Русия е може би най-добрият отбор тук. Те сервират силно и имат хубава блокада. И по тази причина ни победиха. Имахме доста топки за пробив и възможности да направим разлика, но не успяхме да се възползваме. Сега обръщаме поглед към Мексико. Дойдохме тук, за да печелим опит за бъдещето. Надявам се аз и моите съотборници да бъдем част и от първия отбор на България“, коментира капитанът Радослав Парапунов, завършил с 14 точки. 

„Този мач бе наистина много труден. България е силен отбор. След като изиграхме чудесен мач продължаваме на четвъртфиналите. Надяваме се феновете в Резистенсия да ни подкрепят така, както направиха тези в Кориентес. Моята работа е да реализирам трудните точки и не усещам напрежение от това да бъда основният точконосец. Просто ми харесва да играя“, заяви Дмитри Яковлев, който бе най-резултатен с 27 точки.   

Въпреки поражението състезателите на Драган Иванов не приключват участието си в шампионата. Националите ще участват в битката за местата от 9-то до 16-то. Първият съперник на „трикольорите“ в тази част на схемата е срещу Мексико, който на 1/8-финалите падна от САЩ с 0:3. Двубоят е на 21 август от 20:30 ч.б.в.

Следващият съперник на Русия пък е именно САЩ. Победителят от него ще се класира в голямата четворка на Мондиала в Аржентина.

Повече за България – Русия 1:3 можете да прочетете тук.

Какво казаха селекционерите на двата тима след мача можете да видите тук.

Фотогалерия от България – Русия 1:3 можете да разгледате тук.

Прочетена 292 пъти