Четвъртък, 20 Август 2015 08:56
(0 гласа)
Драган Иванов дава указания по време на двубоя с Русия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Драган Иванов дава указания по време на двубоя с Русия. Автор на снимките: FIVB.com

Българският национален отбор за юноши до 19 години не успя да се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Аржентина. Нашите момчета загубиха от Русия с 1:3 в осминафиналния плейоф, който се игра рано тази сутрин в град Кориентес.

„Поздравления за Русия, те играха много добре, с убийствен сервис, което бе много важно за победата им.Трябва да се опитаме да работим по-добре, за да подобряваме всеки малък детайл и да вдигаме нивото ни“, коментира селекционерът на България Драган Иванов. 

GetImage 15

(Селекционерът на Русия Андрей Ноздрин заяви, че основната тактическа цел пред неговия отбор е била блокирането на крайните нападатели в българския състав.)

„Загубихме нашата концентрация в третия гейм, като видях леко отпускане, което не бива да допускаме. Основната ни идея бе да блокираме техните крайни нападатели и успяхме. Щастлив съм от представянето на моите състезатели. Работихме много здраво, за да достигнем дотук“, сподели неговият колега начело на „сборная“ Андрей Ноздрин.

Въпреки поражението състезателите на Драган Иванов не приключват участието си в шампионата. Националите ще участват в битката за местата от 9-то до 16-то. Първият съперник на „трикольорите“ в тази част на схемата е срещу Мексико, който на 1/8-финалите падна от САЩ с 0:3. Двубоят е на 21 август от 20:30 ч.б.в.

Следващият съперник на Русия пък е именно САЩ. Победителят от него ще се класира в голямата четворка на Мондиала в Аржентина.

Повече за България – Русия 1:3 можете да прочетете тук.

Фотогалерия от България – Русия 1:3 можете да разгледате тук.

Прочетена 285 пъти Последно променена в Четвъртък, 20 Август 2015 09:01