Вторник, 18 Август 2015 16:47
(0 гласа)
Селекционерът на България Атанас Лазаров определи големият брой непредизвикани грешки, като основна причина за загуба от Китай с 1:3.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Селекционерът на България Атанас Лазаров определи големият брой непредизвикани грешки, като основна причина за загуба от Китай с 1:3. Автор на снимките: FIVB.com

Женският ни национален отбор до 23 години загуби от Китай с 1:3 (25:22, 21:25, 20:25, 19:25) в първия си двубой от втората четворка на Световното първенство в Турция. 

„Започнахме мача наистина добре. Но след първия гейм загубихме концентрация. Направихме много непредизвикани грешки. Сервисът ни също не бе ефективен. Поздравления за Китай и ще видим какво ще стане утре“, заяви след края селекционерът на България Атанас Лазаров

„Много съжаляваме, че загубихме този мач. Не се представихме добре по време на срещата. Ще направим всичко, на което сме способни в последния ни мач, за да завършим на седмото място“, сподели пък капитанът на тима ни Петя Баракова.

GetImage 5

(Капитанът на България Петя Баракова се радва по време на двубоя с Китай.)

„Много съм доволен от представянето на моите момичета. Гордея се с тях. Те са млади и с всеки мач трупат опит“, каза пък селекционерът на Китай Джианде Ксу.

„Щастлива съм от днешната победа. Двубоят се превърна в едно предизвикателство за нас. Имахме някои проблеми по време на загрявката и за това започнахме зле двубоя, което пък ни коства загубата на първия гейм. Но в крайна сметка успяхме да обърнем мача и да спечелим с 3:1“, коментира капитанът на Китай Ксинтонг Чен.  

GetImage 6

 (Селекционерът на Китай Джианде Ксу и капитанът на тима Ксинтонг Чен.)

В последния си мач на шампионата в Анкара, младите „лъвици“ ще се изправят срещу Тайланд. Победителят ще завърши на 7-о място, а загубилият ще приключи участието си на 8-а позиция.

Повече за България – Китай 1:3 можете да прочетете тук.

Фотогалерия от България - Китай 1:3 можете да разгледате тук.

Прочетена 277 пъти Последно променена в Вторник, 18 Август 2015 17:04