Неделя, 05 Юли 2015 23:31
(0 гласа)
Факундо Конте бе в основата на успеха за Аржентина с 19 точки. На снимката Конте стреля по пръстите на българската блокада.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Факундо Конте бе в основата на успеха за Аржентина с 19 точки. На снимката Конте стреля по пръстите на българската блокада. Източник на изображението: FIVB

Българският национален отбор по волейбол загуби от Аржентина с 1:3 (19:25, 26:24, 17:25, 18:25) последния си мач от Група С на втора дивизия в Световната лига. Двубоят отново се игра пред пълни трибуни в зала „Конгресна“ във Варна. Нашите момчета започнаха лошо срещата и отстъпиха с 19:25 в откриващата част. Във втория гейм избраниците на Пламен Константинов изоставаха с 4 точки при резултат 18:22 в полза на гостите. „Лъвовете“ организираха добра атака, а след това на начален удар застана Виктор Йосифов, който изпълни три отлични сервиса и домакините изравниха при 22:22. Възходът в играта на „трикольорите“ продължи в следващите минути и националите изравниха резултата след 26:24 в тази част. До края южноамериканците успяха да намерят представянето си от началото на срещата и се поздравиха с успеха след повече от два часа игра. Така състезателите на Хулио Веласко записаха така ценната седма победа в тази група, която ги класира за финалната четворка на втора дивизия. Аржентинците изместиха Канада от второто място със 7 победи и 5 загуби.

По време на мача пък травми получиха Николай Пенчев и Теодор Тодоров. Първият напусна игрището с болки в коляното, а Тодоров получи неприятен удар в носа и също излезе принудително.

Най-резултатен за нашия тим бе диагоналът Владимир Николов с 11 точки. Топреализатор в двубоя стана Факундо Конте с 19 точки.

VladimirNikolovBULattacks

(Опитният Владимир Николов реализира 11 точки.)

Статистика от България – Аржентина 1:3 можеш да видиш тук.

Поражението бе първо за нашите момчета в обновената зала „Конгресна“ и прекъсна серията от 3 поредни победи.

Така за финалите на втора дивизия, които ще се изиграят в морската ни столица се класираха България, Аржентина, Франция и Белгия. Полуфиналите са на 10 юли в Двореца на културата и спорта, като нашите момчета ще се изправят срещу Белгия, а в спор за място на финала Аржентина ще срещне Франция.

greatsavebyTeodorSalparovBUL

(Теодор Салпаров с отлично спасяване по време на мача с "гаучосите".)

Bulgariacelebrate

 

(Следващият съперник на "трикольорите" в Световната лига е Белгия.)

Прочетена 372 пъти