Неделя, 31 Май 2015 10:37
(0 гласа)
Снимка от официалната пресконференция след България - Канада 1:3.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Снимка от официалната пресконференция след България - Канада 1:3.

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си мач от втора група на Световната лига, който се игра пред около 3000 зрители в „Арена Ботевград“. „Лъвовете“ започнаха трудно срещата и отстъпиха в първите два гейма, но след няколко промени домакините заиграха значително по-добре и спечелиха третия гейм с 25:22. Четвъртата част бе много равностойна, но в решителните моменти северноамериканците успяха да вземат предимство и да спечелят мача с 3:1.

„Хубаво е да видя моите съотборници да играят толкова добре след дългото пътуване до тук. Не бе лесно да пътуваме и след това да играем по този начин, но ние справихме наистина добре в първите два гейма. След това България се събуди и направи нещата значително по-трудни за нас, но ние не се подадохме на паниката. Направихме добри отигравания, които ни помогнаха да спечелим мача“, коментира на официалната пресконференция след срещата капитанът на Канада Фредерик Уинтърс, който влезе в игра в 4-ия гейм и отбеляза една точка.

„Да стартираме с 9 точки в първите си три мача е много добре. Разбира се трябва да играем с България утре (б.а. днес), а след това и с Аржентина. Два много добри отбора. Това според мен са трите тима, които ще гоним първото място. Разбира се върху България няма толкова напрежение, защото като домакини на финалите се класират директно за тях. Но със сигурност не можем да искаме по-добър старт на Световната лига за нас“, завърши състезателят.

„Поздравления за отбора на Канада. Успяха да спечелят този първи за нас и трети за тях мач от Световната лига. За тях това е трета последователна победа. Успяха да играят по-добре от нас почти във всеки един аспект от играта и съвсем заслужено спечелиха“, заяви след мача капитанът на нашия отбор, който ще участва през този сезон в Световната лига, Владимир Николов. Опитният диагонал бе най-резултатен за домакините с 20 точки.  

„Физически се чувствам добре. Националната фланелка винаги е била въпрос на чест за мен и наистина съм истински щастлив, че имам възможност да бъда още един път с нея на игрището“, каза още 37-годишният състезател.

Днес от 20:30 ч. в „Арена Ботевград“ е втората среща между България и Канада.

Повече за България - Канада 1:3 можеш да прочетеш тук.

Прочетена 367 пъти