Сряда, 10 Март 2021 16:35
София става център на плажния волейбол през 2021 г.
Снимка: Костадин Андонов

София ще бъде истински център на плажния волейбол през 2021 година. Европейската конфедерация CEV обяви седем турнира от 1 и 2 звезди за сезона, които ще са в България, Белгия, Чехия и Словения.

Новият спортен комплекс "София Бийч" в Панчарево ще приеме четири от тях - за мъже и жени. В него има хотелска част, осем терена за плажен волейбол на открито или закрито, плувен басейн, фитнес и ресторант. Безпрецедентната серия от международни турнири показва голямото развитие на спорта в страната.

 

691320200811222419

"В последните 12 месеца ние успяхме да увеличим интереса към плажния волейбол благодарение на изключителните комплекси, които построихме - каза Любо Ганев, президент на федерацията, пред CEV. - В България има много красиви места за този спорт. Федерацията ще помага с всичко необходимо за развитието на плажния волейбол."

"След успеха от миналогодишния демонстративен турнир сме много въодушевени да продължим да работим за българския плажен волейбол в сътрудничество с FIVB и CEV - добави пред сайта на европейската конфедерация Ярив Лернер, президент на "София Бийч". - Докато волейболът заема основно място в българското общество, ние знаем, че има изключителни атлети, които са готови да играя и плажен волейбол. България е невероятна страна и дава възможност за развитието на спорта, а ние сме вдъхновени да направим световноизвестен хъб на плажния волейбол тук."

 

445720200811222419

Чешката столица Прага ще е домакин на турнир с 2 звезди през май. През лятото в Белгия ще се проведе турнир с 1 звезда. Между 27 юли и 1 август в Любляна ще има още един с 1 звезда.