Сряда, 06 Март 2019 18:56
Радослав Парапунов с две индивидуални награди в колежанското първенство на САЩ

Българският волейболист и бивш младежки национал Радослав Парапунов впечатли за пореден път с отличните си изяви зад Океана, като бе избран последователно за Играч на седмицата в Западната конференция на колежанското първенство на САЩ и за Национален играч на седмицата в гласуването на Асоциацията на колежанските треньори. 

 
 
Признанието идва след 12-поредна победа на тима от Университета в Хавай в Западната конференция,  за който той се състезава, като родният представител отбелязва средно 5.67 директни точки на гейм от атака.
 
Изключително престижната награда за Национален играч на седмицата в гласуването на Асоцацията на колежанските треньори е първа за Университета в Хавай след сезон 2014/15 година, когато с такъв приз бяха отличени централният блокировач Тайлър Аверил, който сега е основна фигура във водения от Силвано Пранди тим на Шомон във френското първенство и диагонала Брук Седор, избран същия сезон. 
 
 
Радослав Парапунов бива отличен за трети път в кариерата си за Играч на седмицата в Западна конференция, след два приза през през миналия сезон. Избирането му за Национален играч на цялото първенство в САЩ е за първо за него.